PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 21 DE ZIMBRI, ELIBERAȚI ÎN MUNȚII FĂGĂRAȘ

21 DE ZIMBRI, ELIBERAȚI ÎN MUNȚII FĂGĂRAȘ

de Andrei Oprescu
158 vizualizări

Pentru al doilea an, fundația Conservation Carpathia reușește să elibereze 21 de zimbri care au poposit în ultimele luni din Germania, Marea Britanie, Suedia și Vânători Neamț, în zonele de reintroducere Lerești și Pecineagu-Rucăr. Aceștia vor forma două turme noi după ce în mai 2020 prima turmă de zimbri a fost eliberată în zona de reintroducere Pecineagu, județul Argeș. Zimbri liberi vor fi monitorizați în permanență de rangerii fundației care le vor analiza gradul de adaptabilitate la noua situație și vor preveni eventualele apropieri de zonele locuite.

CĂLIN ȘERBAN, ASISTENT MANAGER FAUNĂ SĂLBĂTICA

Activitatea de monitorizare a zimbrilor presupune urmărirea lor zilnică cu ajutorul colarelor care emit puncte GPS și le stocheaza automat în baza noatră de date. Localizarea în teren se realizează cu ajutorul dispozitivelor de urmărire cu unde radio. Rangerii noștri colectează date cu privire la comportamentul lor, prin observare directă, înregistrarea urmelor, aprecierea stării de sănătate, interacțiunea cu celelalte animale din faună, impactul asupra habitatului, interacțiunea cu omul sau apropierea de comunitățile locale.”Succesul unui proces de reintroducere a unei specii vulnerabile cum este zimbrul, este dat de momentul în care zimbri pot supravietui și se pot înmulți în condiții naturale. Conform studiului de fezabilitate realizat de specialiștii Romsilva, este nevoie de circa 100 de exemplare pentru acest lucru. Astfel, pentru a asigura toate condițiile necesare, in procesul de reintroducere sunt propuse trei zone (minim 30 de indivizi în fiecare zonă) între care zimbri se pot deplasa și migra, facilitând în timp întâlnirea indivizilor din grupuri diferite. Zimbrii dispăruseră din țara noastră acum peste 200 de ani, însă eforturi considerabile realizate în ultimii ani i-au readus acasă.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe