PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 90% DIN PERSOANELE INFECTATE, NEVACCINATE

90% DIN PERSOANELE INFECTATE, NEVACCINATE

de Andrei Oprescu
111 vizualizări

După un vârf al imunizării la început de vară, scade drastic numărul românilor care aleg să se imunizeze împotriva COVID-19. Autoritățile avertizează asupra faptului că vaccinarea este singurul scut împotriva infecției. Asta în condițiile în care statisticile arată că aproape 90% sunt diagnosticate în rândul persoanelor nevaccinate, iar în ceea ce priveşte decesele, peste 91% sunt la persoanele care nu au fost vaccinate cu nicio doză, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță.

VALERIU GHEORGHIȚĂ, PREȘEDINTE CNCAV

„Avem în continuare un număr mare care încă nu s-a vaccinat. Este momentul ca cei tineri să sprijine populaţia vulnerabilă, să îi aducem la vaccinare, să îi programăm şi să putem în felul acesta să ne protejăm mai bine pentru perioada următoare. Este clar că în România avem o tendinţă la acest moment de creştere a numărului de cazuri”.

Florin Cîţu a anunţat că e la 1 august vor fi noi relaxări legate de pandemie, unele care vizează în special evenimentele care au loc în aer liber, dar nu vom renunţa deocambdată la purtarea măştii de protecţie în spaţii închise. Astfel, activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 5.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană și respectarea măsurilor de protecție sanitară. În privința scăderii ratei de vaccinare, Cîțu a transmis.

Printre măsurile de relaxare după data de 1 august se numără și organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații deschise să se realizeze cu participarea a maximum 150 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe