PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MIEII, SACRIFICAȚI DOAR ÎN SPAȚII AUTORIZATE – VIDEO

MIEII, SACRIFICAȚI DOAR ÎN SPAȚII AUTORIZATE – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Mieii de Paste vor putea fi sacrificati doar in spatii temporare autorizate sanitar-veterinar! Pentru a nu se alege cu amenzi usturatoare crescatorii de animale din judetul Dambovita trebuie sa mearga la unul din cele cinci centre autorizate din judet. Inspectorii sanitari sunt in continuare in garda si efectueaza controale in piete si targuri. Vizitele inspectorilor s-au lasat cu sanctiuni pentru cei care nu au respectat normele de depozitare si comercializare a carnii de miel.
Traditia sacrificarii mieilor de Pasti va fi pastrata si anul acesta! In perioada de dinainte de sarbatorile Pascale, in judetul Dambovita au fost amenajate cinci spatii temporare unde fermierii pot sacrifica miei respectand conditiile sanitare. Spre deosebire de un abator, animalele sacrificate în aceste spaţii nu vor putea fi vândute în unităţile de alimentaţie publică.
In Dambovita cele cinci centre au fost amenajate la Aninoasa, Gura Sutii, Matasaru, Ulmi si Voinesti. Cei care nu vor respecta normele sanitar-veterinare pentru sacrificarea mielor de Paste si vanzarea carnii sau vor taia animalele in alte spatii decat cele autorizate risca amenzi usturatoare de la 2000 la 4000 de lei. In urma controalelor efectuate de inspectorii sanitar-veterinari pana in prezent au fost aplicate sanctiuni pentru fermierii care nu incalcat normele.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe