PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNTÂI INFORMAȚI, APOI AMENDAȚI – VIDEO

ÎNTÂI INFORMAȚI, APOI AMENDAȚI – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Soferii care incalca regulile de circulatie cu un vehicul inmatriculat in alt stat european nu mai scapa asa usor. Autoritatile romane au gasit metode noi de a-i identifica, indiferent de nationalitatea lor. Inainte insa de a fi sanctionati, vor primi o informare scrisa. Noile prevederi au intrat in vigoare din acest an. Scrisoarea de informare va cuprinde informatii despre abaterea rutiera, consecintele juridice ale incalcarii, precum si despre posibilitatea de achitare a jumatate din minimul amenzii contraventionale prevazuta de lege.
Printr-un sistem de baze centralizat cetatenii statelor membre UE pot fi identificati usor si amendati de autoritatile romane. Pana in acest an, politistii intampinau probleme in identificarea soferilor care au masinile inmatriculate in special in Bulgaria. De acum insa orice sofer din Uniunea Europeana care incalca regulile de circulatie poate fi tras la raspundere si amendat de statul roman.
Potrivit noilor dispozitii, inainte insa de a fi sanctionati, soferii straini care savarsesc abateri rutiere cu un vehicul inmatriculat intr-un alt stat vor primi acasa o scrisoare de informare privind incalcarile savarsite pe teritoriul Romaniei, al carei continut a fost stabilit recent printr-un act normativ publicat in Monitorul Oficial.
Scrisoarea va cuprinde date privind dispozitivul utilizat pentru detectarea incalcarii regulilor de cirulcatie, consecintele juridice, precum si informarea despre posibilitatea de achitare a jumatate din minimul amenzii contraventionale prevazute de lege pentru incalcare. Soferul va primi deasemenea si datele de identificare a contului in care urmeaza sa fie virata contravaloarea amenzii si termenul de plata.
Conducatorul auto va avea posibilitatea sa solicite in termen de 15 zile de primirea scrisorii informatii suplimentare referitoare la incalcarea. Ulterior va fi intocmit procesul verbal de constatare a conraventiei, iar soferii pot efectua platile amenzilor prin intermediul serviciilor postale, institutiilor bancare sau a instrumentelor de plata electronica.

Valentin Popescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe