PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SĂNĂTATEA ȚINE CONT DE RELIGIE – VIDEO

SĂNĂTATEA ȚINE CONT DE RELIGIE – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Medici refuza sa mai faca intreruperi de sarcini in aceasta saptamana. Religia ortodoxa considera ca avortul este un pacat foarte mare, asa ca ginecologii au decis ca in Saptamana Mare sa nu accepte astfel de cereri din partea pacientelor. E mai mult o problema de morala, pentru ca legea nu le da voie sa refuze un pacient doar din motive religioase. Cu toate astea medicii sunt hotarati sa amane cu o saptamana aceasta procedura.
Printre medicii care au spus „stop” avorturilor in Saptamana Patimilor se numara si cei de la maternitatile din judetul Dambovita . Avortul este considerat un mare pacat de Biserica, au motivat medicii credinciosi. Un compromis vor face doar in cazurile in care avortul poate insemna diferenta dintre viata si moarte.
Mai putin cunoscut este insa faptul ca legea nu le da medicilor voie sa refuze avorturile ascunzându-se după paravanul religiei sau condtiintei. Doar cand cazul depaseste competenta medicului sau pacientul este ostil, medicul poate refuza sa il trateze.
Doctorii spun ca nu risca nimic luand decizia de a nu face intreruperi de sarcina in urmatoarele zile. Este o interventie pe care pacientele decid cand o fac, astfel ca amanarea cu o saptamana nu le pune in niciun fel sanatatea in pericol. Singura restrictie este aceea de a nu depasi patru luni de sarcina. Sunt totusi si medici care nu tin seama de aceasta cutuma crestina din Saptamana Patimilor. Zeci de cabinete private de ginecologie vor avea program normal in toata aceasta saptamana si vor face toate procedurile solicitate de paciente. De remarcat este fatul ca unitatile medicale private ofera, pentru femeile care tin neaparat sa faca avort in aceste zile, servicii contra unor tarife de lux.
Singulul lucru imbucurator din aceasta poveste este faptul ca de la an la an numarul intreruperilor de sarcina la cere scade. Romancele au inceput sa foloseasca tot mai mult metode contraceptive precum anticonceptinalele si steriletul. Cele care ajung totusiin situatia de a face un avort sunt in general femei de la sate care nu au o educatie si nici nu beneficiaza de consiliere din partea specilistilor.

Ilona Rotaru

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe