PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CADRELE MEDICALE AMENINȚĂ CU PROTESTE – VIDEO

CADRELE MEDICALE AMENINȚĂ CU PROTESTE – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Cadrele medicale vor salarii mai mari. Avand in vedere amanarea intrarii in vigoare a pachetului de baza a serviciilor medicale sindicalistii cer Ministerului Sanatatii sa includa, odata cu reluarea negocierilor o crestere a salariilor cu cel putin 50 % si finantarea reducerii semnificative a deficitului de personal din sistemul sanitar. Daca negocierile privind cresterile salariale vor esua, sindicalistii ameninta chiar si cu proteste.
Sindicalistii care au luat la cunostinta amanarea datei de intrare in vigoare a pachetului de baza de servicii medicale pe motivul consultarii cu toti factorii interesati, anuntata de prim-ministru, Victor Ponta, solicita ministerului Sanatatii sa includa in pachetului de baza o crestere a salariilor cu cel putin 50% si finantarea reducerii semnificative a deficitului de personal. Lucru posibil spun ei, aceste cresteri salariale putand fi realizate prin includerea in costul serviciilor medicale ce vor face parte din pachetul de baza a sumelor necesare pentru aceste masuri.
In cazul in care negocierile privind cresterile salariale esueaza, sindicalistii se gandesc serioas la stabilirea unui program de proteste.
Reprezentantii sindicatului sustin ca, pana in acest moment, consultarile privind principiile de alcatuire a pachetului de baza au fost tratate cu superficialitate, filosofia alcatuirii acestuia ramanand o necunoscuta. De aceasta data insa sindicalistii spera ca realizarea pachetului va beneficia de transparenta necesara.

Ilona Rotaru

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe