PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 3 ÎN 1 – VIDEO

3 ÎN 1 – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Ministerul Educatiei a decis sa reinfiinteze scolile profesionale, iar autoritatile au hotarat sa le ofere si burse speciale elevilor in valoare de 200 de lei, astfel incat sa ii determine pe acestia sa urmeze aceste cursuri. Reinfiintarea acestei forme de invatamant s-a realizat pentru ca  zeci de mii de absolventi de liceu, care sunt apti sa munceasca, intra in randul somerilor deoarece cunostintele teoretice deprinse nu sunt suficiente pentru a se angaja, iar cele practice lipsesc.
La Giurgiu, autorităţile intenţionează să coalizeze două sau trei licee tehnologice într-o şcoală profesională, care să lanseze o ofertă educaţională unică. Acest lucru nu se poate face începând din anul şcolar 2014-2015, pentru că vechea conducere a Inspectoratului Şcolar Giurgiu a respins iniţiativa administraţiei locale, astfel că procedura va putea fi aplicată abia de anul viitor. Liceele care ar putea fi supuse acestei proceduri sunt Liceul Tehnologic „Ion Barbu”, Liceul „Viceamiral Ioan Bălănescu” şi Şcoala de Arte şi Meserii. Însă, pentru acest lucru este nevoie mai întâi de o hotărâre a Consiliului local Giurgiu.
Autorităţile locale vor să elevii să înveţe o meserie pentru a putea găsi o slujbă pe piaţa muncii. Cei care vor face şcoala profesională de trei ani vor primi 200 lei lunar, ca bursă de studii, dar şi susţinere financiară din partea companiei la care vor face practică. De asemenea, aceştia vor primi certificat de calificare profesională – valabil în UE, potrivit unei iniţiative a Ministerului Educaţiei. Aceasta este realizată în urma semnării unui protocol de parteneriat cu Ministerul Educaţiei din Austria. Şcoala profesională are durata de trei ani, iar elevii au posibilitatea ca, după finalizarea cursurilor, obţinând o calificare, să urmeze şi cursurile liceale, în orice formă de învăţământ doresc ei – de zi, frecvenţă redusă sau seral.

Sursa: giurgiuveanul.ro

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe