PRIMA PAGINĂ » PRODUCȚIE DE FRUCTE COMPROMISĂ PE VALEA DÂMBOVIȚEI

PRODUCȚIE DE FRUCTE COMPROMISĂ PE VALEA DÂMBOVIȚEI

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Deliciosul de Voinesti, Goldenul sau Ionatanul vor fi aproape de negasit in pietele din tara din aceasta toamna. Productia de mere de pe Valea Dambovitei a fost compromisa in proportie de aproximatv 75% din cauza secetei de anul trecut si a grindinei cazuta in ziua de Paste, iar recolta ramasa se afla la mana cerului. Specialistii sunt extrem de ingrijorati si incearca sa gaseasca solutii pentru a salva ce a mai ramas.

Mitica Dumitra este un cunoscut agricultor de pe Valea Dambovitei. Pomicultura reprezinta principala sa sursa de venit. Anul acesta insa priveste neputiincios cum recolta i-a fost compromisa si se gandeste cu teama ca nu va reusi sa-si recupereze investitia.

Pomicultorii se considera optimisti cand considera ca vor obtine 30% din recolta de toamna trecuta. Daunele inregistrate anul acesta sunt destul de mari.

Daca productia de fruct ramasa va fi buna, depinde de conditiile climatice din perioada urmatoare. Oamenii ingrijesc in continuare livezile, astfel incat sa nu fie afectata si productia de anul viitor.

Seceta de anul trecut nu a fost singura problema a pomicultorilor de pe Valea Dambovitei. O parte din plantatiile de pomi fructiferi au fost afectate si de grindina cazuta in ziua de Paste.

In aceste conditii, nici calitatea fructelor nu va fi una superioara, iar cunoscutele mere de pe Valea Dambovitei vor fi o raritate pe mesele romanilor. Mai multe amanunte despre problemele pomicultorilor de pe Valea Dambovitei, aflati duminica, 2 iunie, in emisiunea Gospodarii, de la ora 13, la MDI Tv.

 

ECHIPA: Adriana Răceanu / Valentin Popescu / Viorel Mateescu

http://youtu.be/1qcp9sHYOQA

 

 

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe