PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PARINŢII DIN FOTOGRAFII

PARINŢII DIN FOTOGRAFII

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Isi amintesc chipul parintilor doar din fotografii. Multi nici au apucat sa-i vada vreodata. Mama, tata, sau uneori chiar amandoi au plecat peste hotare in speranta ca le vor oferi un trai mai bun micutilor. Cu greu au reusit, iar uneori strainatatea i-a furat de langa copiii lor. Le trimit dulciuri si jucarii si ii mai viziteaza rareori, insa nimic nu poate inlocui dragostea lor. Bunicii se straduiesc sa-i creasca iar in ajutorul lor vin organizatiile non-guvernamentale care ii sprijina financiar si psihologic. Copilaria acestor micuti este insa o drama iar durerea din suflet nu dispare.
Conform statisticilor oficiale, 82.339 de copii din Romania au parintii plecati la munca in strainatate. Mai mult, patru din zece dintre acestia sunt complet lipsiti de grija parinteasca, avand ambii parinti plecati peste hotare. Datele oficiale prezinta doar o parte din dimensiunea fenomenului. Astfel, în 2007, un studiu arata ca doar in rândul elevilor de gimnaziu este un numar de doua ori mai mare decat cel prezentat de autoritati – respectiv 170.000 elevi. In 2008, un alt studiu estima ca la scara nationala existau 350.000 de copii ai caror parinti emigrasera in strainatate. In lipsa afectiunii si dragostei, micutii se simt singuri si multi ajung sa aleaga cai gresite.
Ana este doar unul dintre copiii ai caror parinti au plecat peste hotare in cautarea unui loc de munca. Fetita a ramas doar cu bunicii.
Nici Ionut nu isi vede parintii prea des. Baiatul isi aminteste chipurile lor mai mult din fotografii. Le priveste cand i se face dor si se roaga sa se intoarca acasa. Maria sufera zi de zi din cauza lipsei parintilor. Au plecat sa munceasca pentru a-i oferi o viata mai buna, insa au uitat ca micuta are nevoie si de dragostea lor.
Toti merg la un centru coordonat de fundatia Salvati Copiii. Astazi au primit o sarcina dificila. Sa deseneze chipurile parintilor. Unii au uitat insa cum arata, altii deseneaza imaginea din fotografiile de acasa.
Bunicii se straduiesc sa-i creasca iar in ajutorul lor vin organizatiile non-guvernamentale care ii sprijina financiar si psihologic. In sufletele lor ramane insa un gol ce nu poate fi umplut nici de jucarii, nici de lucrurile materiale.
ECHIPA: CATALINA SANDU/RADUCU RADOI

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe