PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PERICOLUL DE PE TROTUAR

PERICOLUL DE PE TROTUAR

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Ca municipiul Targoviste este un santier continuu in lucru stim deja. La fel si ca sunt multi Dorei care saptamanal mai “musca” din cate o conducta si ingreuneaza sau chiar blocheaza circulatia timp de zeci de minute. Acum, insa, o alta problema majora este reprezentata de gropile din trotuare. Sunt adevarate “cratere” nesemnalizate, care, din nefericire, pot deveni morminte pentru cei care nu le observa la timp.

In municipiul Targoviste, nu doar traficul rutier este infernal, ci si cel pietonal, care pare mai degraba o cursa cu obstacole.

Groapa are in jur de doi metri lungine si tot atat in inaltime. Dupa forma pare sa faca parte din lucrarile la canalizare, insa, pentru ca nu este semnalizata in niciun fel, ramane doar un alt “crater” de pe trotuar, care pune in pericol viata trecatorilor. Cetatenii care tranziteaza zona se uita cu groaza la adancimea gropii.

Aceasta situatie nu este una singulara in municipiul Targoviste. De cand au fost incepute lucrarile la PIDU-uri, oamenii s-au obisnuit sa ocoleasca toate gurile de canal lasate neastupate sau sa sara peste santurile facute de Compania de Apa, majoritatea dupa ce s-au turnat unul sau doua straturi de asfalt. Pe I.C.Bratianu, desi nu se mai lucreaza de luni bune, gropile par din ce in ce mai adanci.

Cea mai mare problema este reprezentata de faptul ca lucrarile nu sunt semnalizate corespunzator si nici imprejmuite cu garduri solide. Lucratorii cred ca rezolva totul cu o banda colorata, care poate fi rupta de primul vant mai puternic. In plus, dambovitenii angajati la firmele de executie par gropari de meserie, platiti din banii publici. Se misca foarte repede atunci cand sapa, insa, ulterior, “craterele” de pe trotuare si de pe carosabil stau neastupate saptamani bune sau chiar luni de zile.

MIHAELA CIOBANOIU

CLAUDIU ANDREI

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe