PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ROMÂNIA SE TOPEȘTE!

ROMÂNIA SE TOPEȘTE!

de Mditv
3 vizualizări

Meteorologii vin din nou cu vesti proaste. Un nou val de canicula va afecta Romania, miercuri si joi. Temperaturile vor depasi 38 de grade iar indicele de temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80 de unitati. Toate judetele din regiunea Sud Muntenia sunt sub avertizare Cod Galben de canicula.

Miercuri, 22 iulie și joi, 23 iulie in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia si local in Transilvania si Moldova, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Medicii recomanda oamenilor ca in zilele caniculare sa evite expunerea prelungita la soare intre orele 10.00 si 17.00, sa bea un pahar cu apa la fiecare 15-20 de minute, sa manance fructe si legume si sa evite consumul de alcoolul, cafea si sucuri racoritoare carbogazoase. Persoanele care trebuie sa iasa din casa in orele amiezii trebuie sa poarte haine din bumbac, in sau matase naturala, de culoare deschisa si sa aiba pe cap palarii de soare.

Totodata, se recomanda, inainte de a pleca de acasa, aplicarea pe fata, brate si picioare a unei creme cu factor de protectie ridicat. O atentie deosebita trebuie acordata sugarilor si copiilor mici, care trebuie feriti de caldura, umiditate excesiva si curenti de aer.

De asemenea, alimentatia nu trebuie modificata in aceasta perioada, iar sugarii vor fi alaptati ori de cate ori solicita acest lucru. Mamele care alapteaza trebuie sa se hidrateze corespunzator cu apa plata, ceai slab indulcit sau sucuri naturale de fructe facute in casa. Medicii atrag atentia ca o alta categorie vulnerabila la temperaturile ridicate este cea a persoanelor varstnice si cu afectiuni cronice.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe