PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » REGIM SPECIAL PENTRU DEȚINUȚI

REGIM SPECIAL PENTRU DEȚINUȚI

de admin3
7 vizualizări

Si detinutii au parte de masuri speciale pe perioada caniculei. Administratia penitenciarelor este nevoita sa prelungeasca programul de apa calda in penitenciare in timpul zilelelor caniculare si sa reduca numarul orelor in care sunt scosi la munca în aer liber atunci cand temperaturile sunt foarte mari.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a dispus, in conformitate cu prevederile legale, masuri speciale pe perioada caniculei la nivelul tuturor penitenciarelor. Astfel, in zilele in care temperaturile la sol vor depasi 37 de grade celsius, perioada alocata activitatii detinutilor in aer liber va fi modificata. Practic, în perioada in care temperaturile vor fi caniculare detinutii vor fi tinuti la adăpost in locuri umbrite si ventilate. Programul de apa calda va fi si el prelungit, apa potabila va fi asigurata permanent, iar calitatea acesteia va fi verificata periodic. Detinutii in varsta sau cunoscuti cu boli cronice vor fi monitorizati de medicii din sistemul penitenciar, iar tratamentul acestora trebuie adaptat la temperaturile ridicate.

In acelasi timp, programul detinutilor scosi la munca in afara inchisorilor va fi redus, iar angajatorii trebuie sa le asigure apa de baut si echipament de protectie necesar in astfel de perioade. Potrivit ANP, au fost luate masuri speciale si pentru respectarea conditiilor referitoare la depozitarea alimentelor, prepararea, transportul si servirea hranei si s-a stabilit un program continuu de aerisire si ventilatie a celulelor si spatiilor inchise in care detinutii desfasoara activitati.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe