PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SFATURI PENTRU CRESCÃTORII DE CAPRINE

SFATURI PENTRU CRESCÃTORII DE CAPRINE

de Mditv
12 vizualizări

Municipiul Targoviste a gazduit cea de-a 14-a editie a Conferintei Nationale a Crescatorilor de Caprine din Romania. La intalnire, specialistii la nivel national au impartasit experientele lor crescatorilor de animale damboviteni si celor veniti din alte judete. Crescatorii au fost sfatuiti in legatura cu eficientizarea productiei proprii, care se poate ridica la standarde europene.

Intreaga paleta de specialisti romani in ceea ce privestea cresterea caprinelor au participat la adunarea profesionala de la Targoviste. Pentru ca Romania se afla pe locul 3 in Europa, in ceea ce priveste numarul de caprine, reprezentantii Asociatiei Nationale a Crescatorilor fac tot posibilul sa mentina sau chiar sa creasca numarul animalelor, prin formarea profesionala a crescatorilor.

In ultimii ani, dezvoltarea sectorului caprin a luat o mare amploare, cresterea caprelor facandu-se in ferme specializate de diferite dimensiuni. Din 2004, pana in 2014, numarul caprinelor din Romania aproape ca s-a triplat, de la un efectiv de 661.000 de capete, la 1.730.641 de capete. Asociatia Nationala a Crescatorilor de Caprine din Romania s-a asociat cu organizatia internationala, pentru a-i ajuta pe fermieri sa isi creasca animalele in mod eficient, pentru conservarea raselor si pentru reproducere.

Intalnirile specialistilor cu crescatorii de animale au un scop bine definit.

Sesiunile de comunicari si dialogurile cu crescatorii de caprine damboviteni au durat pana la apusul soarelui. Anul trecut Conferinta Nationala a avut loc la Oradea.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe