PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » IN PAS CU MODA SI LA SCOALA

IN PAS CU MODA SI LA SCOALA

de Mditv
204 vizualizări

Tinuta conteaza! Oriunde, spun adolescentii, chiar si la scoala. Uniformele sunt puse bine in dulap si odata cu inceperea scolii, strazile par podiumuri de moda. Tinerii isi aleg cele mai moderne tinute pentru a merge la scoala. Psihologii spun ca prin vestimentatie, adolescentii vor sa iasa in evidenta si sa impresioneze, iar tinerii damboviteni sunt de parere ca haina il face pe om.

Uniformele au fost uitate de liceeni, care isi etaleaza cele mai moderne tinute chiar si la scoala. In loc sa isi aranjeze camasa, adolescentii isi aleg cu grija cele mai frumoase piese vestimentare, spun ei, pentru a da bine printre colegi.

De aceeasi parere sunt si psihologii. Adolescentii simt nevoia sa iasa in evidenta, oriunde se afla, iar vestimentatia este punctul lor forte pentru o prima impresie.

Chiar daca uneori le este greu sa isi aleaga tinuta pentru a merge la scoala, liceenii nici nu vor sa auda de uniforma.

Totusi, nepurtarea unei tinute obligatorii poate crea discrepante intre elevi, iar cei care provin din familii cu o situatie financiara precara sunt marginalizati.

Sunt si tineri, care, desi vor sa fie in pas cu moda, isi aleg cu grija tinuta de scoala, dupa criteriul cel mai riguros: decenta.

Adolescentii sunt rebeli si tind spre independenta. Tocmai de aceea, actioneaza fara a se gandi la consecinte sau fara a se adapta la o anumita situatie. Tinuta decenta este departe de adevar in institutiile de invatamant, dar vina nu este a elevilor si nici macar a parintilor, care sunt prea permisivi, ci a cadrelor didactice care permit prezenta la cursuri a elevilor fara ca acestia sa poarte emblema liceului sau macar o tinuta in limita decentei.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe