PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » NU MAI VREM SĂ BEM APĂ DIN LACURI DE ACUMULARE!

NU MAI VREM SĂ BEM APĂ DIN LACURI DE ACUMULARE!

de Mditv
63 vizualizări

Oamenii din oraşul dâmboviţean Pucioasa au ajuns la disperare! Stau fără apă potabilă la robinete de aproape o luna de zile şi, nemulţumiţi de răspunsurile autorităţilor judeţene, care nu iau nicio măsura concretă, au decis să se faca auziţi în Guvern singuri. Au făcut o petiţie on-line, intitulata sugestiv “Nu mai vrem să bem apă din lacuri de acumulare!”. Petiţia adună multe semnături, dar şi comentarii ale oamenilor indignaţi de nepăsarea mai marilor judeţului Dâmboviţa.

În petiţia on-line “Nu mai vrem să bem apă din lacuri de acumulare”, oamenii din Pucioasa, dar şi celelalte patru localităţi limitrofe, Brăneşti, Priboiu, Vulcana Pandele şi Vulcana-Băi îşi exprimă nemulţumirile aşa cum ar trebui să le audă primul ministru al României, Dacian Cioloş, în speranţa că problema apei potabile se va rezolva cât mai repede cu putinţă. Localnicii disperaţi cer următoarele:

– să verificați de ce nu au fost finalizate până în prezent investițiile cu finanțare guvernamentală (prin Consiliul Județean Dâmbovița și Compania Națională de Investiții) și cu finanțare din fonduri europene (POS MEDIU – prin Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița) începute din anul 2008 în ceea ce privește transportul apei potabile din izvoarele și puțurile montane (Rătei-Gâlma) până în Orașul Fieni de unde Orașul Pucioasa trebuie să preia apa potabilă pentru cca. 30.000 consumatori, persoane fizice și alte consumuri colective;

– să dispuneți finalizarea de urgență a acestor investiții pentru a se preîntâmpina o îmbolnăvire în masă a utilizatorilor care sunt ținuți a bea apă infestată microbiologic și chimic din lacul de acumulare Pucioasa.

Pe lângă semnături, oamenii mai lasă şi câte un comentariu prin care îşi arată indignarea faţă de atitudinea pe care au avut-o autorităţile judeţene timp de o lună de zile, de când bacteria Clostridium Perfingens a fost depistată în staţia de epurare Pucioasa.

#1 Pentru ca imi pasa de sanatatea mea cat si a celor care locuiesc in zonele afectate

#2 In sfarsit o petitie de mult timp asteptata.

#3 Este inadmisibil, sa bem apa dintr-un baraj, ce a devenit o groapa de gunoi la scurt timp de la darea sa in folosinta… si este caraghios faptul ca, avem foarte multe posibilitati sa bem APA CURATA din MUNTII NOSTRI, munti care ne-au dat sursa vietii, de sute de ani! Dirijam conducte cu apa curata, pt campie, si nu suntem in stare sa avem acelasi lucru pt oameni care fac asta…

#4 da sint de acord cu aceasta petitie ,,vrem apa curata ,numai vrem mizeriile date de pina acu ,, sintem oameni ,,chiar nu intereseaza pe nimeni,ca sintem bolnavi si trebuie sa bem macar apa buna si nu din baraj ca pina acu ,,,asteptam cit mai repede apa nu sa luam apa de la cisterna si aia daca te nimeresti sa iei

#5 Apa este vitala dar nu orice apa. Sunt prea multi ani de ignoranta a factorilor responsabili, bine platiti sa ne otraveasca. Ajunge!

#6 Am semnat aceasta petiție pentru ca locuiesc in Comuna Doicești si de când a fost apa infestata nu fac altceva decât sa cumpăr apa plata de 3litri zi de zi si trăiesc ca sinistrații! Mi-aș dori sa trăiască si cei de la putere ca mine o zi nu mai mult, sa se spele pe dinți cu cana de apa plata si sa fiarbă mâncarea cu apa plata…etc, nu se mai poate trai așa!

#7 Pentru ca se face o adevarata crima cu cetatenii orasului. De asemenea nu sint de acord sa platesc factura emisa cu Nerusinare de Compania de apa Tgv absolut identica cu cea precedenta. in conditiile cind 3 zile nu am avut apa deloc si din data de 16 ian cumpar apa plata in valoare de 10 lei/zi necesara pt consumul zilnic. Consider ca asta este hotie curata fiind obligat sa platesc pt un serviciu inexistent.aceeasi companie de apa marind si apa de canal de la 80% la 90% cu pretul de 3,59/mc .apa potabila pe care nu o avem este 3,49/mc si asta numai pt a compensa scaderea tva de la 24 la 9%! Luati urgent masuri. Consider ca trebuie ca organele abilitate sa fie sesizate.

#8 Este normal ca noi, locuitorii care, acum suntem obligati sa folosim apa nepotabila, sa trebuiasca sa recurgem la „a face petitii” pentru a ne cere un drept vital, stabilit prin legea drepturilor omului? Halal, autoritati, care nu raspund niciodata in fata incompetentei lor!

Petiţia a apărut de doar două zile, însă numărul semnăturilor creşte rapid.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe