PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PARFUM DE LAVANDĂ ÎN TÂRGOVIȘTE

PARFUM DE LAVANDĂ ÎN TÂRGOVIȘTE

de Andrei Oprescu
102 vizualizări

Acum câțiva ani câmpurile de culoare violet și mirosul de lavandă puteau fi admirate în special în zona Provence din Franța. De ceva timp românii au ales să aducă o parte din aerul mediteranean în țară mai ales de când clima României s-a schimbat și avem ierni mai blânde și veri extrem de călduroase.

Familia Brătescu muncește de când se știe pământul moștenit de la înaintași, cultivându-l cu legume. De câțiva ani însă, oamenii au decis să încerce o nouă cultură, dar care prinde tot mai mult contur și în România. Lavanda, planta specifică zonei mediteraneene, de culoare violet, are un miros inconfundabil iar florile de lavandă sunt utilizate la scară largă , în special ca antiinsecte, ca odorizant, ca plantă medicinală, în cosmetică și parfumerie sau în aranjamente florale. Lavanda nu este o cultură, a cărei producție se vinde usor in piețe. Se poate vinde și in piață, dar in cantități mici. Recolta de pe 1 hectar, se va vinde probabil in 2-3 ani in piață, iar avad in vedere că florile uscate se pot ține aproximativ 6 luni de zile, este recomandat și aproape obligatoriu să se asigure dinainte un cumpărător sigur, cu contract sau precontract. Așadar parfumul dealurilor sorite din Provence este găsit acum și cartierul Matei Voievod din Tgoviște unde o familie curajoasă cercă să aducă o noutate pe piața din județul Dbovița cultivd și comercializd lavandă.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe