PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » UN NOU AN ȘCOLAR TOT FĂRĂ MANUALE

UN NOU AN ȘCOLAR TOT FĂRĂ MANUALE

de Mditv
4 vizualizări

Istoria s-a repetat și de această dată, iar elevii de clasa a –IV-a au început anul școlar fără manuale din cauza întârzierii licitațiilor. Această generație a avut ghinionul ca în fiecare an să nu primească toate manualele. Pentru unii, părinții vor fi nevoiți să scoată bani din buzunare, alții sunt norocoși: au imprimantă în școală și învățătorii vor preda folosind copii xerox și fișe de lucru. Generația de sacrificiu nu poate continua la nesfârșit. Problema elevilor care acum sunt clasa a IV-a a început în 2013 când Ministerul Educației anunța că va da startul unei licitații care promitea să schimbe manualele vechi de peste 10 ani din școala primară. În realitate licitația a fost lansată cu întârziere și au urmat contestații peste contestații.

Ioana și Maria sunt colege în clasa a-IV-a. Au venit cu ghiozdanele pregătite în prima zi de școală să primească manualele, dar au aflat o veste tristă. Nici anul acesta, al patrulea la rând, nu vor avea cărțile mult așteptate.

Pentru clasa a IV-a exista manuale doar pentru 7 discipline din cele 14. Problema este că lipsesc cele mai importante cărți, pentru materiile de bază la care elevii vor susține și examen anul acesta.

Până când vor ajunge cărțile, învățătorii vor trebui să se descurce cu fișe, copii xerox și cu preluări din manualele vechi.

Părinții elevilor vor fi nevoiți să scoată bani din buzunare pentru a le cumpăra celor mici caiete speciale pentru anumite materii dar și culegeri și materiale didactice auxiliare.

Motivele pentru care elevii nu au pe bănci toate manualele necesare este acelaşi, ca în fiecare an. Licitaţiile au fost contestate în instanţă de unele edituri, şi asta a blocat tipărirea cărţilor. Situaţia a intrat în atenţia Corpul de Control al premierului.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe