PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DÂMBOVIȚA : MAI AU DE AȘTEPTAT MASA CALDĂ

DÂMBOVIȚA : MAI AU DE AȘTEPTAT MASA CALDĂ

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Din 12 septembrie elevii din zeci de unități de învățământ din țară ar fi trebuit să primească o masă caldă la școală în cadrul unui program pilot al Ministerului Educației în colaborare cu Ministerul Finanțelor. Vestea i-a încântat pe părinți, dar și pe copii, care s-au săturat de banalele produse din programul Laptele și cornul. Numai că, acest lucru nu s-a întâmplat. Școlile nu au primit nici până acum înștiințări oficiale, iar primăriile nu au început licitațiile pentru firmele care vor livra hrana copiilor.
Școala Gimnazială Râncaciov-Dragomirești este prima pe lista unităților de învățământ din țară care au fost alese pentru programul-pilot Masă caldă la școală. Peste 340 de elevi ai școlii ar urma să beneficieze de acest program. Numai că, deși Ministerul Educației anunțase că va începe odată cu debutul școlii, copiii mai au de așteptat. Școala nu a fost înștiințată oficial, iar licitațiile pentru firma care se va ocupa de distruirea hranei nu au început. Deocamdată, școala a primit lapte și corn, la fel ca și în ceilalți ani.
Copiii sunt nerăbdători să debuteze programul, mai ales că laptele nu este pe placul lor, iar aceștia au avut deseori probleme cu cornul primit la școală.
Pe lista școlilor unde se va derula programul-pilot în anul școlar 2016-2017 se numără 7 unități de învățământ din regiunea Sud-Muntenia:

ȘCOLI DIN PROGRAMUL PILOT „MASĂ CALDĂ”
DÂMBOVIȚA- ȘCOALA RÂNCACIOV-DRAGOMIREȘTI
CĂLĂRAȘI-LICEUL TEHNOLOGIC DUILIU ZAMFIRESCU DRAGALINA
TELEORMAN- ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 LUNCA
PRAHOVA-ȘCOALA GIMNAZIALĂ VALEA PLOPULUI
-ȘCOALA GIMNAZIALĂ BĂTRÂNI
IALOMIȚA-LICEUL PEDAGOGIC SLOBOZIA
GIURGIU-ȘCOALA GIMNAZIALĂ GĂUJANI

Copiii de la școala Ungureni din Dragomirești, au beneficiat în cadrul unui program anul trecut de o masă caldă. Conducerea școlii susține că programul cornul și laptele nu este pe placul copiilor, iar noul program ar fi și mult mai sănătos și variat. Școlile așteaptă ca măcar în octombrie să debuteze programul.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe