PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SPUNE-MI CE-AI FĂCUT, CA SĂ-ȚI SPUN CINE EȘTI

SPUNE-MI CE-AI FĂCUT, CA SĂ-ȚI SPUN CINE EȘTI

de Mditv
10 vizualizări

Se mândresc cu realizări, sunt specialiști în promisiuni și tăieri de panglici și sunt însetați de băile de mulțime, dar odată ajunși în fotoliile calde, cu greu îi mai dezlipsești de scaun. N-ar fi rău, dacă asta ar însemna că muncesc cu drag și spor pentru popor. Dar odata ajunși în funcție, politicienii de Dâmbovița, căci despre ei este vorba, sunt brusc loviți de amnezie și uită pentru ce ocupă scaunul. Resemnat, după atâtea generații care i-au bătut la ușă cerșind voturi și apoi i-au închis ușa în nas, și poporul uită pe cine a pus ștampila. MDITV a dat startul campaniei „Spune-mi ce-ai făcut ca să-ți spun cine ești”, o campanie dedicată vocii poporului prin care ne-am propus să aflăm cât de cunoscuți vă sunt cei pe care îi plătiți să vă reprezinte interesele. Protagonistul episodului de astăzi este parlamentarul Iulian Vladu.

Iulian Vladu este deputat de trei legislaturi. Ultima dată a fost ales deputat în colegiul uninominal nr. 8 Găești-Dâmbovița, la alegerile parlamentare din 2012, pe listele Partidului Democrat Liberal. Vladu a devenit cunoscut mai mult pentru replicile sale spumoase și dușmănia purtata gramaticii limbii române, decât pentru realizări. Este supranumit deputatul „Săpuie” din cauza exprimării greoaie și, adesea, agramată, el pronunțând des „să puie” în loc de „să pună”. Iulian Vladu și-a completat în timp porecla fiind numit deputatul “Aeroport-Săpuie”, după ce în 2008 a promis alegătorilor din localitatea dâmbovițeană Vișina că le va face aeroport. Promisiunea s-a potrivit ca nuca-n perete, comuna Vișina fiind una dintre localitățile aflate la polul sărăciei. Deși a ocupat de trei ori până în prezent un fotoliu cald în Parlamentul României, cei care l-au votat i-au uitat chipul.

În 2013 a devenit președinte interimar la democrat liberalii damboviteni, iar în 2014 acesta a preluat șefia organizației PDL Dâmbovița. Cunoscut pentru vorbele de duh mai mult sau mai puțin inspirate și mai mereu doar de el înțelese, Vladu a declarat atunci că a găsit partidul „ca o vază spartă din care curgea apă, nu ținea apa și avea bucăți împrăștiate”. Deși se autoproclamase salvatorul partidului, Vladu a reușit să-l scindeze mai rău. În 2016, o mutare a partidului, de aceasta data PNL, ce a absorbit intre timp PDL-ul, l-a dat la o parte pe deputatul de Găești. La conducerea PNL Dâmbovița a fost numit un președinte de la centru, Cezar Preda, iar Vladu a fost nevoit să se mulțumească doar firimiturile puterii, fiind practic trecut in plan secundar, in ceea ce priveste filiala damboviteana a PNL.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe