PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FOȘTII ANGAJAȚI MECHEL AU BLOCAT DN 72! – VIDEO

FOȘTII ANGAJAȚI MECHEL AU BLOCAT DN 72! – VIDEO

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Zeci de angajati concediati de la Mechel Targoviste au blocat astazi circulatia pe DN 72, la intrarea in Targoviste. Oamenii au traversat continuu strada, pe tecerea de pietoni, timp de 30 de minute. Niciun autoturism nu a mai fost lasat sa inainteze. A fost nevoie de interventia jandarmeriei si a politiei, pentru deblocarea circulatiei. Oamenii au recurs la acest protest spontan, disperati ca nu isi primesc salariile compensatorii.

Cei peste 70 de fosti angajati s-au adunat la prima ora, in fata Combinatului Metalurgic din Targoviste, pentru a-si cere drepturile salariale. Au asteptat ore intregi, insa niciun un reprezentant al companiei nu a vrut sa stea de vorba cu ei. Intr-un final, si-a facut aparitia un lider de sindicat, care le-a spus clar ca nu pot primi salarii compensatorii de la Fondul de Garantare, asa cum li s-a promis. Motivul: nu au incheiat un contract colectiv de munca. In acel moment, oamenii nu si-au mai putut stapani furia si au fost la un pas sa il linseze pe liderul de sindicat. Urmatorul pas a fost blocarea circulatiei pe DN 72, la intrarea in Targoviste. Protestatarii au traversat drumul, pe trecerea de pietoni, continuu, timp de 30 minute. Si-au strigat nemultumirile si nu au mai lasat niciun autoturism sa inainteze. Numai interventia jandarmilor si a politiei i-a calmat pe protestatari.

Circulatia a fost deblocata, insa oamenii si-au continuat protestul in fata Combinatului Metalurgic. Spun ca sunt disperati, pentru ca de luni de zile se lupta sa supravietuiasca. Din martie, de cand au fost concediati, nu si-au primit banii pentru perioada de preaviz si nici salariile compensatorii care le-au fost promise. Risca sa fie dati afara din locuinte, pentru ca nu si-au mai putut achita ratele la banci.

Victor Sanda, prefectul judetului Dambovita a venit sa stea de vorba cu protestatarii. A fost primit insa cu huiduieli si abia a reusit sa ii calmeze pe oameni. Intr-un final, oamenii nu au obtinut decat promisiunea prefectului ca ii va sprijini pentru a-si obtine salariile compensatorii de la Fondul de Garantare. Daca nici de aceasta data, situatia lor nu va fi rezolvata, fostii angajati de la Mechel Targoviste sunt hotarati sa protesteze din nou.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe