PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MEDICII DE FAMILIE S-AU IMPUS – VIDEO

MEDICII DE FAMILIE S-AU IMPUS – VIDEO

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Medicii de familie nu se vor ocupa de distribuirea cardului national de sanatate. Dupa discutii si negocieri cu Minisiterul Sanatatii, acestia au reusit sa demonstreze ca nu este de datoria lor, iar procesul le-ar reduce timpul destinat consultatiilor. Cel mai probabil, cardurile vor fi transmise pacientilor de primarii sau Casele de Asigurari de Sanatate.

 

Au scapat de povara de a distribui cardurile de sanatate, insa vor avea obligatia de a-i invata pe pacienti cum sa le intrebuinteze. Cum sa-si puna un pin de utilizator si mai ales sa-i informeze asupra necesitatii de a-l purta in permanenta, asa cum se intampla si cu actul de identitate.

In felul acesta medicii de familie spera ca au scapat si de costurile suplimentare. Ministrul Sanatatii le-a promis ca si cititoarele de carduri vor fi achizitionate la nivel national prin licitatie publica. In caz contrar insa, medicii primari ar trebui sa scoata din buzunar intre 200 si 1000 de euro pentru a le cumpara.

Medicii de familie din Dambovita, nu stiu deocamdata cand vor incepe sa lucreze pe aceste carduri. Nici daca vin in ordine alfabetica, de la inceput, pe fiecare judet.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe