In saptamana patimilor crestinii alearga pentru ultimele pregatiri pentru masa de Paste. Cei mai aglomerati in aceatsa perioada sunt ciobanii, care nu mai fac fata numarului mare de clienti. Carne de miel cumparat direct de la producator este la mare cautare iar oamenii au mai multa incredere ca animalele sunt crescute natural fara a forta cresterea mieilor.Clientii cauta carnea de miel cea mai proaspata asa ca majoritatea aleg sa mearga direct la ciobani si sa se tocmeasca cu ei. Anul acesta oile au fatat devreme si mieii au avut timp sa creasca asa ca ajung sa cantareasca si peste 25 de kilograme.Pentru a pregăti toate preparatele tradiţionale din carne de miel, gospodinele au nevoie de un miel întreg. Aşa că misiunea cea mai grea le revine bărbaţilor care negociază preţul cărnii cu ciobanii, însă se pare că anul acesta cumpărătorii care merg dorect la producător vor avea un avantaj deoarece preţul nu s-a modificat faţă de anii anteriori.Ciobanii preferă însă să vândă mieii vii şi în număr mai mare, chiar dacă preţul pentru un miel viu este mai mic decât pentru miei tăiat , însă munca este mai puţina. Varianta anunţurilor online de vânzare a animalelor este luată în vedere de crescătorii de oi.Clienţii preferă să cumpere mielul gata tăiat de la ciobani pentru că astfel le este mult mai uşor. Preţul pentu un kilogram de carne de miel în marile magazine porneşte de la 25 de lei pe kilogram însă producătorii vâmd carmea de miel la preţuri mult mai mici.
MIEII, LA MARE CĂUTARE
51
articolul precedent