PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU FOST BRAVI ÎN ÎNCERCAREA LOR

AU FOST BRAVI ÎN ÎNCERCAREA LOR

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Vreau să câştig! Dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!”. Motivându-se astfel, au reuşit să ajungă la linia de finish cei 17 alergători speciali, alături de voluntarii Special Olympics. Printre concurenţi a fost şi Tomiţă, pompierul dâmboviţean, care îşi dedică tot timpul liber lucrului cu persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Cursa a avut ca scop şi strângerea donaţiilor pentru aceşti sportivi speciali care au nevoie de susţinere financiară, fizică, dar şi morală, pentru a se descurca în societatea actuală.

43 de alergători Special Olympics s-au aliniat la start, dintre care 17 sunt sportivi speciali. Cu toţii au alergat pe o distanţă de 3 kilometri la Maratonul din Bucureşti, arătându-le tuturor că dizabilităţile intelectuale pe care le au nu îi împiedică să desfăşoare activităţi normale, la fel ca toţi cei din jurul lor. Sportivii speciali au fost susţinuţi de voluntari şi s-au încadrat perfect printre ceilalţi participanţi.

Cursa a fost uşoară, în ceea ce priveşte distanţa parcursă şi traseul, însă, încărcătura emoţională a fost foarte puternică. Tomiţă s-a înscris la cursă pentru a-i susţine pe sportivii speciali, dar şi cu scopul de a strânge fonduri pentru aceştia.

La cele 88 de donaţii din judeţul Dâmboviţa au contribuit şi colegii pompieri ai lui Tomiţă. Chiar şi evenimentul în sine contribuie la integrarea persoanelor cu dizabilităţi intelectuale în societatea actuală, iar sportivii speciali au dat, la rândul lor, o lecţie de putere, voinţă şi acceptare a situaţiei în care se află. Au fost bravi în încercarea lor!

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe