PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AVENTURILE PE MUNTE, UN PERICOL

AVENTURILE PE MUNTE, UN PERICOL

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Mare atenție la drumețiile pe munte în această perioadă. Codul portocaliu din zona montană a județelor Dâmbovița, Argeș și Prahova va aduce ninsori însemnate și viscol puternic. Salvamontiștii și jandarmii montani sunt în alertă și sfătuiesc turiștii să se aventureze doar pe trasee marcate și să pornească la drum cu mașinile echipate.

Dacă plănuiți o escapadă la munte zilele acestea, cauciucurile de iarnă, lanțuril antiderapante, lopata și sacul de nisip nu trebuie să vă lipsească. Asta pentru că meteorologii au anunțat căderi masive de zăpadă și viscol în zonele montane ale județelor Dâmbovița, Argeș și Prahova. Jandarmii montani sunt la datorie, însă pentru a evita situațiile în care turiștii rămân blocați, vin cu câteva sfaturi importante.

Mare atenție și la adaptarea vitezei la condițiile meteo și de drum. Este de asemenea important să aveți la voi haine adecvate, un set minim de prim ajutor și un telefon mobil unde să existe numerele de urgență ale salvamont și jandarmeriei. Nu riscați să plecați singur la drum.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe