PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ROMÂNII ADUC UN ULTIM OMAGIU REGELUI

ROMÂNII ADUC UN ULTIM OMAGIU REGELUI

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

 

Regele Mihai a facut un ultim popas la Castelul Peleș din Sinaia. Marile personalități și-au luat adio de la Majestatea Sa și au depus coroane și flori în fața castelului. Cortegiul funerar a pornit apoi către Palatul Regal din București, a trecut pe sub Arcul de Triumf și sicriul a fost depus în Sala Tronului, unde timp de două zile, joi și vineri, românii îi aduc un ultim omagiu.

La Sinaia, sute de oameni au aşteptat cortegiul funerar, aplaudând la trecerea acestuia. Cortegiul funerar a ajuns la Castelul Peleş la ora 13.25.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost purtat pe braţe de opt militari, cum s-a întâmplat şi la Aeroportul Otopeni, şi dus în castel, unde a fost aşezat în Holul de Onoare, unde a rămas până la ora 18.00. În prezenţa membrilor familiei regele, a avut loc o ceremonie religioasă, iar la Castelul Peleş a sosit preşedintele Klaus Iohannis, pentru a transmite condoleanţe si alte personalitati ale vietii politice,sociale si culturale ale Romaniei.

Seara cortegiul funerar a părăsit Castelul Peleș și s-a îndreptat însoțit de poliție pe traseul Sinaia-Ploiești-București către Palatul Regal, a trecut pe sub Arculd e Triumf, unde l-au așteptat românii și și-a continuat drumul spre Palat.

Sicriul a fost depus în Sala Tronului unde timp de două zile, joi și vineri, românii îi aduc un ultim omagiu Majestății Sale pentru ca sâmbătă acesta să fie depus în noua Necropolă din Curtea de Argeș, din vecinătatea celebrei Mănăstiri.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe