PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DRAGOSTE “CU PARUL”

DRAGOSTE „CU PARUL”

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

 

Tragediile din ultima perioadă în care două femei și-au pierdut viața ucise chiar de soți, una dintre ele și cu ordin de protecție, au scos la iveală lipsuri mari în legislația românească. În țara în care la fiecare 30 de secunde o femeie este bătută, sancțiunile pentru agresori vin greu, măsurile de protecție întârzie să apară, iar abuzurile apar la tot pasul. Nici măcar ordinele de protecție nu le mai apără pe victime, iar in aceste condiții femeile renunță să mai depună plângeri.

Cât de mult poate îndura o femeie bătăile, scandalurile, violul și cruzimea bărbatului care i-a jurat credință în fața lui Dumnezeu și apoi i-a devenit stăpân? 27 de ani. Pare incredibil, dar atât a stat această femeie lângă omul care o maltrata, o lovea și o tortura la orice pas. De dragul copiilor, de frica lui și de teamă că nu va rămâne fără un acoperiș deasupra capului.

Spune că nu a renunțat la căsătorie mai repede pentru că se temea de ce se va întâmpla cu cei doi copii. Când i-a văzut mari, a prins curaj și a plecat. În toți acești ani a cerut ajutor părinților, care au alungat-o, a povestit drama vecinilor, dar s-a temut să meargă la poliție.

Povestea ei este povestea a mii de femei din România. În țara noastră 1 din 4 femei a fost agresată fizic sau sexual de partenerul de viaţă cel puţin o dată în viaţă, cu toate acestea, peste 7 din 10 cazuri rămân neraportate. Din păcate, chiar și atunci când victimele prind curaj și merg să ceară ajutor, totul se termină tragic. S-a întâmplat la Titu, unde Alexandra a fost ucisă de iubitul militar chiar în coafor, deși familia susține că fata a depus plângeri, s-a întâmplat și la București unde o directoare de grădiniță a fost ucisă de fostul soț deși femeia avea ordin de protecție. Problema este în legislație, spun specialiștii.

Peste 12.000 de femei devin victimele bărbaţilor pe care îi iubesc anual.Violenţa domestică este un fenomen naţional, însă problema protecției victimelor nu a fost până acum o prioritate pentru guvernanți.

Violența în cuplu este un fenomen care s-a transmis din generație în generație.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe