PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » JURNALUL UNUI MEDIC ANESTEZIST

JURNALUL UNUI MEDIC ANESTEZIST

de Andrei Oprescu
54 vizualizări

Lansare de carte în scop caritabil la Târgoviște. Inițiativa aparține Ecaterinei Botoncea, medic anestezist la Spitalul Județean Târgoviște. După ce a adunat experiența a trei pelerinaje Camino de Santiago cunoscut ca Drumul lui Iacob, care te poartă până la mormântul apostolului Iacob cel Mare, medicul a decis să-și aștearnă toate gândurile într-o carte, un jurnal și în același timp o scrisoare adresată divinității.

Într-o atmosferă specială, în acorduri de violoncel, susținute de tânărul Teodor Stelian State, interpret premiat internațional, elev al Liceului de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște, scriitoarea Ecaterina Botoncea și-a lansat cea de-a cincea carte. Una de-a dreptul specială…un jurnal ca o scrisoare către divinitate. După trei pelerinaje la mormântul apostolului Iacob cel Mare, a strâns gânduri pe care le-a așternut în cele peste 200 de pagini ale cărții intitulată Camino. Drumul spre lumină.

În cei 840 de kilometri de mers pe jos, experiență repetată de trei ori, medicul anestezist a avut ocazia să mediteze, să-și asculte sufletul și să prezinte mai apoi o sinteză a trăirilor în cartea sa.

În prezența altor scriitori, a colegilor medici, a prietenilor și cititorilor și-a lansat cartea cu un scop nobil. Toate fondurile provenite din vânzarea cărții au fost donate Secției Paliative a Spitalului Județean Târgoviște.

Cartea a fost foarte bine primită, o adevărată provocare pentru cititorii obișnuiți cu stilul Ecaterinei Botoncea, care cu acest prilej au avut de descifrat mesajele ascunse printre rânduri și citind-o au avut parte de o terapie.

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe