PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » EXERCITII DEMONSTRATIVE DE ZIUA POMPIERILOR – VIDEO

EXERCITII DEMONSTRATIVE DE ZIUA POMPIERILOR – VIDEO

de Andrei Oprescu
24 vizualizări

Clipe de groaza in centrul municipiului Targoviste. O explozie, cauzata de un scurtcircuit, urmata de incendiu si fum gros a lasat in urma numeroase victime si a izolat oameni, aflati intr-un centru comercial situat pe platoul din fata prefecturii. Salvatorii au intrat in alerta, au izolat zona si au actionat pentru salvarea ranitilor si evacuarea lor. Din fericire nimic din cele relatate nu s-a intamplat in realitate. Vorbim doar un exercitiu demonstrativ de interventie organizat de pompierii damboviteni de ziua lor. Ziua Pompierilor din Romania sarbatorita anual in data de 13 septembrie.

Toate par o joaca, insa daca ne gandim ca evenimente de acest gen se produc in realitate si nu de putine ori, atunci parca ne apuca groaza. Pompierii sunt mereu la datorie  in astfel de situatii si chiar isi risca viata pentru a-i salva pe cei care sunt in necaz. In Dambovita, de la inceputul anului si pana in prezent pompierii au intervenit in peste 6 mii de situatii de urgenta. Acum, la implinirea a 45 de ani de la infiintarea grupului de pompieri din Dambovita si 165 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi a Zilei Pompierilor din România autoritatile locale au tinut sa le multumeasca salvatorilor pentru toata implicarea si daruirea cu care fac aceasta meserie.

La ceas aniversar alaturi de pompierii din Dambovita au fost si numerosi cetateni, care s-au oprit pe platoul din fata prefecturii  pentru a-i felicita si aplauda. In plus, oamenii au asistat la exercitiul demonstrativ si defilarea garzii de onoare.

 

Echipa: Corina Slămnoiu/ Ciprian Rusa

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe