PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PIERDERI MARI PENTRU APICULTORI

PIERDERI MARI PENTRU APICULTORI

de Andrei Oprescu
18 vizualizări

Producția de miere din România a scăzut simțitor în ultimii ani, iar specialiștii se tem că pe viitor vom fi nevoiți să importăm miere. A fost principala problemă dezbătută în târgul de apicultură din Ciulnița, județul Ialomița. Modificările climatice pun în pericol albinele. Au fost înregistrate cazuri când apicultorii au pierdut într-o singură vară toți stupii.
La prima ediție a unui târg de apicultură din localitatea Ciulnița din Ialomița au fost puse în dezbatere principalele probleme cu care se confruntă apicultorii. Aceștia sunt îngrijorați și spun că pierderile din ultima vreme sunt cauzate de schimbarile climatice, de pesticidele folosite în agricultură care ucid albinele pe capete, dar și de răspândirea bolilor. În ultimii ani, apicultorii se confruntă cu depopulări masive ale familiilor de albine. Au fost înregistrate cazuri când apicultorii au pierdut într-o singură vară toți stupii.
Producția de miere a scăzut simțitor iar specialiștii se tem că pe viitor vom fi nevoiți să importăm miere.
La nivelul țării există aproximativ 1.800.000 de stupi.
sursa:

TVIALOMITA.RO

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe