PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DEZVĂLUIRI DUPĂ ACCIDENTUL ÎN CARE A MURIT UN POLIȚIST

DEZVĂLUIRI DUPĂ ACCIDENTUL ÎN CARE A MURIT UN POLIȚIST

de Andrei Oprescu
84 vizualizări

Marius Bărăităreanu avea doar 44 de ani şi sâmbătă se deplasa alături de doi jandarmi şi un ofiţer de poliţie la o sesizare. La trecerea la nivel cu calea ferată, în localitatea Dumbrava, autospeciala de poliţie a fost lovită în plin de un tren privat care circula pe ruta Urziceni- Ploiești. Impactul a fost violent. La locul evenimentului au fost mobilizate doua echipaje de descarcerare, unul de stingere și unul de prim ajutor. Agentul de la poliţia locală, aflat la volanul maşinii a rămas încarcerat şi a decedat la faţa locului, în ciuda eforturilor medicilor. Ceilalţi trei bărbaţi au suferit răni grave şi au fost transportaţi la spital. În urma cercetărilor la faţa locului IPJ Prahova a transmis:

COMUNICAT DE PRESĂ IPJ PRAHOVA

Conducătorul autospecialei de poliție locală, ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată dublă fără bariere și semibariere, s-ar fi angajat în traversarea acesteia, fără a respecta semnificația semnalelor acustice și luminoase, aflate în funcțiune. În cauza, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpa și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs evenimentul.

Se arată în comunicatul instituţiei. Colegii agentului de poliţie locală au făcut ulterior dezvăluiri despre neregulile de la trecerea la nivel cu calea ferată şi susţin că acestea erau cunoscute, iar în acea zonă au des loc accidente.

SINDICATUL POLIŢIEI LOCALE „MIHAI VITEAZUL”

Din ce am înţeles acesta se deplasa cu autospeciala poliției locale fiind și șofer, însoțit de un inspector principal de poliție și 2 jandarmi acționând în cadrul Secției 10 Poliție Prahova spre comuna alăturată Dragănești. La trecerea cu calea ferată din localitatea Cornu de Jos, barierele nu au funcționat și nu au putut să fie avertizați că va trece un tren, se pare că este a treia oară în acest an când barierele nu merg! Acum un tată și un coleg este mort!(…)Barierele din zonă sunt doar de avertizare luminoasă (dacă e soare şi din cauza decolorării nu se vede lumina roşie) de 3 ani nu funcţioneaza sistemul de avertizare audio! Iar pe marginea trecerii de cale ferata e o vegetaţie foarte mare, în ultimii ani fiind peste 10 accidente produse acolo.

A transmis Sindicatul Poliţiei Locale Mihai Viteazul. Lipsa vizibilităţii în zona căii ferate a fost semnalată şi de jurnaliştii prahoveni care s-au deplasat la locul accidentului pentru a prezenta starea în care se află sistemul de semnalizare.

sursa:OBSERVATORULPH.RO

Cei trei ocupanţi ai maşinii au fost transportaţi la spital, dar sunt în stare stabilă.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe