PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » MINORI ACUZAȚI DE AMENINȚARE TERORISTĂ

MINORI ACUZAȚI DE AMENINȚARE TERORISTĂ

de Andrei Oprescu
39 vizualizări

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 3 inculpați minori, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare teroristă și complicitate amenințare teroristă. În cauză s-a reţinut faptul că inculpații fac parte dintr-un grup de tineri care și-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicații informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi și unități de poliție pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile și pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și pentru apelarea unor persone fizice și juridice pentru a face diverse farse.
Astfel, inculpații au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului International Henri Coandă București-Otopeni pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au inițiat mai multe apeluri telefonice către secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte. Anchetatorii au riciat de la suspecti 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe