PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » COPIL ÎNECAT ÎN LACUL FORMAT ÎN LOCUL UNEI BALASTIERE

COPIL ÎNECAT ÎN LACUL FORMAT ÎN LOCUL UNEI BALASTIERE

de Andrei Oprescu
176 vizualizări

Tragedia a avut loc în comuna dâmbovițeană Potlogi. Garda de Intervenție Potlogi a fost solicitată pentru căutarea unui minor de 14 ani înecat într-un lac format pe locul unei foste balastiere din Poiana de Jos. Victima, băiatul de 14 ani, mai venise la scăldat împreună cu un amic, în vârstă de 15 ani. Din nefereicire, dupa patru ore, copilul a fost gasit mort, pe fundul lacului. Oamenii spun ca lacul este format in locul unde a functionat in urma cu multi ani o balastiera.Daca cumva va intrebati cum apar aceste lacuri prin zonele cu agregate minerale, raspunsul e simplu. Ni l-a dat chiar ministrul mediului, in urma cu doua sapamani, cand a vebnit in control, la granita judetului Dambovita.

Practic sunt doua variante in urma carora apar astfel de lacuri. Una este accea in care smecherii care fac milioane de euro si din piatra seaca, cer avize pentru asazise amenajari pisicole, scot pietrisul in zona, il vand , iar apoi doar numara milioane de lei, in rest nici vorba de peste. O alta varianta este acceea in care obtin avize pentru exploatari minerale, insa si atunci multi au gasit solutia cum sa mai pacaleasca statului. Legea ii obliga sa aduca terenul la forma initaiala, insa, pentru a face economie, unii umple gropile imense cu apa, si declara ca le-au transformat in amenajari psicicole. O amenajare piscicola fara peste, fara gard, fara paza. De unde rezulta clar ca totul e facut doar pentru a smecherii statul. Ministrul ne spunea in urma cu cateva saptamani ca statul roman ar fi fost presujudiciat cu astfel de inginerii cu milioane de euro si promitea controale drastice. Pana cum nici-un rezultat. Mai grav decat banii castigati in unele cazuri ilegal, cu astfel de inginerii, este ca in unele locuri se pierd vieti omenesti. Pentru ca nu sunt amenajate, pazite sau ingradite, copiii merg la scaldat si mor inecati in lacurile adanci si periculoase. Autoritatile fac evrificari acum pentru a vedea daca in acest caz de la Poiana poate fi vorba despre raspunderea celor care s-au ocupat de explaoatarile minierale in zona, in urma cu cativa ani. Din pacate, in judetul Dambovita, cam in fiecare an, moare cate un copil in astfel de lacuri foarmate in urma balastierelor. La fel mor si dosarele penale deschise pentru moarte suspectă! 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe