PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » S-AU FURAT PARAZAPEZILE!

S-AU FURAT PARAZAPEZILE!

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Nu au rezistat nici pana la prima zapada si au disparut ca prin minune. Parazapezile de pe DN71 si DN7, din Dambovita au fost furate de hoti. Lipsesc peste 1200 de metri liniari de plasa de protectie si aproape 500 de stalpi metalici de sustinere, asta in conditiile in care meteorologii anunta ca iarna isi intra in drepturi, iar circulatia pe aceste doua drumuri nationale rsica sa fie din nou blocata. Parazapezile avea rolul de a tine departe de sosea zapada viscolita de pe campuri.

Pentru al doilea an, dupa o pauza de numai putin de 15, s-au instalat parazapezi in Dambovita, pe cele doua drumuri nationale, unde traficul se blocheaza pe timpul iernii. Anul trecut, sute de soferi au ramas blocati aici cu autoturismele, din cauza zapezii care a facut ca drumul sa fie impracticabil. Parazapezile au rolul de a evita ca viscolul sa aduca omatul pe carosabil. Numai ca o minune nu tine prea mult. Nici macar nu au cazut primii fulgii de nea, iar parazapezile au disparut. Au fost se pare o tentatie prea mare pentru hoti care au furat plasa de protectie, stalpii de sustinere a parazapezilor dar si sarma galvanizata. Adminstratorii drumurilor au alertat politia.

Grav este ca meteorologii anunta ca iarna isi va intra in scurt timp in drepturi, iar aceste drumuri nu mai pot fi protejate de parazapezi. In aceste conditii, daca va ninge puternic, exista pericolul ca soferii sa fie din nou blocati in trafic.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe