PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VAL DE SCUMPIRI

VAL DE SCUMPIRI

de Andrei Oprescu
45 vizualizări

Cele mai importante creșteri de prețuri s-au înregistrat pentru legume proaspete – cu 5,7% (în special varză – cu 15,6%, castraveți – cu 13,4%, ciuperci – cu 6,0%, usturoi – cu 5,7%, ceapă uscată – cu 3,6%, bostănoase – cu 3,5%, tomate – cu 2,0%, legume rădăcinoase – cu 1,7%), ulei de floarea soarelui – cu 5,3%, struguri proaspeți – cu 4,8%. S-au ieftinit în schimb, ouăle, carnea de oaie, de porc și cartofii, dar și faina.

PRODUSE CU PREȚ MAJORAT

varză – cu 15,6%

castraveți – cu 13,4%

ciuperci – cu 6,0%

usturoi – cu 5,7%

ceapă uscată – cu 3,6%

ulei de floarea soarelui – cu 5,3%

struguri proaspeți – cu 4,8%

PRODUSE MAI IEFTINE

ouă de găină – cu 7,4%

carne de oaie – cu 0,9%

carne de porc – cu 0,7%

cartofi – cu 0,6%

făină de grâu – 0,4%

Carburanții s-au scumpit. Acum două săptămâni șoferii plăteau pentru un litru de benzină sau motorină sub 5 lei, acum prețul este de 5,2 – 5,3 lei/litru. De vină este majorarea accizei de la 1 ianuarie 2021 și evoluției cotaţiei barilului de petrol. Creșteri de preț au mai fost înregistrate și la medicamente, frigidere și congelatoare, mașini de spălat, tehnică pentru grădină și țigări. În schimb, au fost înregistrate unele reduceri de preț la autoturisme noi, aparate de aer condiționat, produse cosmetice, costume și încălțăminte pentru sport.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe