PRIMA PAGINĂ » BREAKING NEWS » RISC DE AVALANȘĂ ÎN BUCEGI

RISC DE AVALANȘĂ ÎN BUCEGI

de Andrei Oprescu
267 vizualizări

Salvamontiştii din Prahova avertizează asupra faptului că în Masivul Bucegi este risc foarte ridicat de producere a unor avalanşe, după ce un strat nou şi instabil de zăpadă s-a depus în urma ninsorilor din ultimele zile. Potrivit reprezentanţilor Salvamont Buşteni, pe munte, în unele locuri stratul de zăpadă nou depus măsoară jumătate de metru şi este foarte instabil, având în vedere că zăpada proaspătă s-a aşternut peste o structură deja îngheţată. În aceste condiţii, riscul la valurile de zăpadă să se disloce este foarte mare.Salvamontistii din Dambovita atrag atentia ca traseele

– Pestera – Vf. Omu pe Valea Obarsiei ( Banda albastra )

– Pestera – Vf. Doamnele – Batrana ( Punct rosu )

– Pestera – Refugiul Batrana pe Valea Doamnelor ( Triunghi rosu )

– Muntele Tataru – Cabana Bolboci sau Cheile Tatarului ( Triunghi rosu si triunghi galben )

– Tot Masivul Leaota

Sunt inchise pana la data de 14 martie, cu posibilitate de prelungire a interdictiei.

Salvatorii montani spun  ca trebuie sa dam dovada de atenție, prudență, responsabilitate și sa respectam toate regulile de siguranță specifice pentru activitățile montane la care trebuie să adăugăm toate precauțiile legate de COVID-19.

Pentru toți iubitorii muntelui care doresc în următoarele zile, să ajungă în zona montană Peștera-Padina, trebuie să fie echipați specific perioadei de iarna. În Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina a nins, stratul nou de zapada masurand 30cm. Deplasările către Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina trebuie să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător sezonului rece.

Salvamontistii au si cateva recomandari pentru turistii acre intentioneaza sa urce pe munte in acest weekend.

– În primul rând, trebuie  să respecte cu strictețe semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

– Să nu blocheze căile de acces pentru a putea oferi posibilitatea societății de deszapezire dar și echipelor de intervenție să acționeze dacă situația o impune.

-Turistii trebuie sa  activeze pe telefon aplicația Salvamont-Vodafone, sa ia cu ei un acumulator de rezervă și tot echipamentul necesar pentru o excursie în siguranță.

-Totoddata, trebuie sa se informeze corespunzator despre starea zapezii si traseul pe care vreti sa il urmati la Punctele Salvamont sau telefonic.

Telefoane utile la care puteti apela in caz de urgenta sunt:

–  Salvamont Salvaspeo Dambovita 0726686685

–  Dispeceraul National Salvamont  0725826668 ( 0salvamont) pentru informaţii si recomandări privind zona montană

-112 pentru cazurile ce implică acțiunea comună a mai multor servicii de urgenţă.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe