PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VACANȚĂ DE PAȘTE PRELUNGITĂ

VACANȚĂ DE PAȘTE PRELUNGITĂ

de Andrei Oprescu
82 vizualizări

Anunțul ministrului Educației i-a bulversat pe elevi, profesori și părinți. Semestrul al doilea se va încheia cu două săptămâni mai târziu, pe 2 iulie în loc de 18 iunie, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a şi a celor din învăţământul profesional şi tehnic. Examenul de Bacalaureat se va desfășura la datele programate, însă Evaluarea Națională va avea loc în perioada 5-8 iulie.Reacția elevilor a venit imediat printr-un comunicat al Consiliului Național al Elevilor.

COMUNICAT CONSILIUL NAȚIONAL AL ELEVILOR

Considerăm că decalarea Evaluării Naționale și creșterea duratei vacanței de Paște la aproape o lună, va conduce la apariția unei rupturi în procesul educațional și în ritmul de învățare al fiecărui elev, fapt ce va avea consecințe dezastruoase asupra rezultatelor de la examenele naționale. Este absurd să considerăm că factorii care conduc la necesitatea suspendării cursurilor (creșterea numărului de cazuri, nerespectarea măsurilor de protecție de către elevi și profesori, netestarea elevilor etc.) vor dispărea în decursul unei singure luni. Astfel, „tactica amânării” nu face altceva decât să tergiverseze în mod inutil inevitabilul.

Și părinții s-au arătat nemulțumiți. Aceștia spun că evaluările vor fi astfel susținute într-o perioadă cu temperaturi ridicate și copiii vor fi nevoiți să suporte și măștile de protecție.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe