PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » PADINA IN CARANTINA – VIDEO

PADINA IN CARANTINA – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Ursul care a atacat luni un cabanier din zona Padina a judetului Dambovita avea rabie! Asta arata rezultatele analizelor efectuate de Directia Sanitar-Veterinara. Probe au fost trimise la Bucuresti, iar in zona Padina s-a instituit carantina, urmand sa fie vaccinate de urgenta toate persoanele din zona. Cabanierul atacat de urs trebuie sa primeasca si el tratament antirabic.

Dupa ce s-a constatat ca ursul avea rabie, inspectorii DSV Dambovita au anuntat Directia de Sanatate Publica. Toti cei care au intrat in contact cu animalul trebuie sa fie vaccinati de urgenta. Rabia este o boala infectioasa grava, ce se poate transmite de la animale la om. Virusurile transmise omului prin muscatura unui animal bolnav ating direct celulele cerebrale, provocand o meningoencefalita ireversibila fatala in 5 pana la 20 zile.

Ursul infectat cu rabie a atacat luni un cabanier din Padina. Barbatul a povestit ca a scapat de animalul salbatic dupa ce l-a lovit de cateva ori cu pumnul. Plin de rani, a fost transportat de urgenta la spitalul din Pucioasa. Ursul a fost gasit mort in padure, de jandarmi. Desi ar fi trebuit sa hiberneze in aceasta perioada, temperaturile ridicate de la inceput de an l-a scos din barlog. Problema este ca zona Padina este una turistica. De aceasta data victima a fost un cabanier, insa animalul salbatic, care s-a stabilit ca era turbat, putea ataca si turistii.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu, Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe