PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FĂRĂ „AJUTOARE” ÎN FAȚA GERULUI

FĂRĂ „AJUTOARE” ÎN FAȚA GERULUI

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

Gerul a devenit un cosmar pentru oamenii de la sate. Batranii sunt disperati pentru ca nu au bani sa isi cumpere lemne. Multi dintre ei nu si-au primit nici acum ajutoarele pentru incalzire. Din bruma de pensie primita de la stat, incearca sa se descurce singuri si sa isi cumpere cateva vreascuri. Vremea nu a tinut insa cu ei, zilele devenind tot mai geroase. Multi dintre ei se tem ca vor ingheta in case, pana va ajunge si la ei ajutorul de incalzire.

Aceasta familie din Dragaesti, Dambovita, trebuie sa plateasca in jur de 600 de lei pentru lemne, intr-o singura luna. De cand gerul s-a instalat, oamenii consuma mai mult, chiar daca incearca sa faca si economie. Ar fi trebuit sa primeasca ajutor de incalzire de la stat. Nu este o suma mare, numai 60 de lei, dar nici pana acum banii nu au ajuns la ei.

O alta familie, acelasi cosmar al incalzirii. Acest barbat a cheltuit 200 de lei pentru lemne, sa ii ajunga macar doua saptamani. A fost un efort urias, pentru ca are doi copii in grija si nu are un loc de munca. Noroc cu pensia de boala a tatalui.

Din pacate, oricat de mult ar incerca sa faca economie, oamenii de la sate nu pot sta fara foc in sobe, altfel risca sa inghete in propriile case. Batranii se imprumuta de bani de la CAR pentru a-si cumpara cateva lemne. In jur de 600 de lei ar trebui sa scoata din buzunare in fiecare luna, pentru incalzire. Multi dintre ei au pensii de cateva sute de lei pe luna. Pentru ei ajutorul de incalzire ar fi fost vital, dar nu l-au primit nici pana acum.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe