PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » DEZASTRUL SE REPETĂ – VIDEO

DEZASTRUL SE REPETĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
1 vizualizări

Dupa ce au pus cruce liniei de cale ferata Targoviste-Pietrosita, situatia s-ar putea repeta, de aceasta data pe ruta Titu-Targoviste. Si acest traseu feroviar a fost pus pe lista neagra. Va fi propus pentru inchiriere si daca nimeni nu va fi interesat de el, asa cum s-a intamplat si in cazul rutei Targoviste-Pietrosita, unde niciun tren nu mai circula de aproape un an, va fi inchis. Toata axa de transport NORD-SUD din judetul Dambovita ar ramane in aceste conditii paralizata.

Luna mai a anului trecut a fost inceputul sfarsitului pentru una dintre cele mai vechi sectii feroviare. De aproape un an niciun tren nu a mai circulat pe ruta Targoviste-Pietrosita. Traseul a fost inchis, chiar daca autoritatile dambovitene s-au inghesuit sa declare ca fac lobby la Ministerul Transporturilor pentru a schimba aceasta decizie. Un operator privat era hotarat sa reia transportul feroviar pe aceasta ruta, dar nu a primit subventiile cerute, asa ca a renunat.

Cu toate eforturile depuse în ultima vreme de către oamenii inimoși aflați lângă transportul feroviar dâmbovițean – cetățeni, politicieni, sindicaliști, ceferiști sau oameni care iubesc calea ferata, deși nu au nicio legatură cu ea – nu s-a reușit reconectarea orașului Târgoviște cu Ploieștiul și orașele din nordul județului, cu trenuri de călători, de stat sau private.

Grav este insa ca dezastrul se poate repeta. Si traseul feroviar Titu-Targoviste, unde in prezent circula trenurile de la CFR Calatori, este propus pentru inchiriere. A fost trecut pe lista sectiilor cu pierderi uriase, de care compania de Cai Ferate doreste sa scape intr-un fel sau altul.

Daca si linia de cale ferata Titu-Targoviste va fi inchisa, de suferit vor avea calatorii, dar si angajatii CFR. Multi dintre ei risca sa ramana fara loc de munca.

Astfel, județul Dâmbovița va avea paralizată axa de transport NORD-SUD, cu consecințe dezastruoase pentru economia județului, sunt de parere feroviarii.

 

 

Mădălina Zăbavă

Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe