PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CUM VOTEAZĂ ROMÂNII – VIDEO

CUM VOTEAZĂ ROMÂNII – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Potrivit unei cercetari sociologice realizate de INSCOP Research o treime dintre romani spune ca se va prezenta la urne in luna mai. Cea mai mare parte dintre cei chestionati, 40,4%, au spus ca vor acorda votul aliantei PSD-PC-UNPR.

La intrebarea „Intentionati sa va prezentati la alegerile europarlamentare care vor fi organizate pe 25 mai 2014?“, 33,3% din romani au spus DA, in timp ce 28,1% au raspuns ca ,,probabil DA. 9,8% spun ca nu vor vota la europarlamentarele din mai, iar 7,6% probabil NU.

In ceea ce priveste intentia de vot, alianta PSD-PC-UNPR ar castiga alegerile europarlamentare cu 40,4%, urmata de PNL cu 17.6% si PDL cu 13,7%.

Intenţia de vot pentru alegerile europene a luat în calcul Uniunea Social Democrată, formată din PSD, UNPR şi PC, în condiţiile în care perioada de culegere a datelor a fost 27 februarie – 4 martie, iar Biroul Electoral Central a anunţat decizia privind respingerea înregistrării USD pe 3 martie.
in sondajul INSCOP mai apar si alte formatiuni politice precum Miscarea Populara, cotata cu 9,1% sau UDMR – 5,1%. Celelalte formatiuni ar obtine sub 5 procente.

Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 1.055 de persoane, reprezentativ pentru populaţia de 18 si de peste 18 ani a Romaniei, iar eroarea maxima admisă a datelor este de ± 3%.

 

Iulian Bănășanu

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe