PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LAPTELE LA CONTROL – VIDEO

LAPTELE LA CONTROL – VIDEO

de admin
24 vizualizări

In aceasta perioada reprezentantii Agentie de Plati si Interventie pentru Agricultura efectueaza controale la producatorii de lapte din judetul Dambovita. Nu mai putin de 2.000 de fermieri din cei 5.000 inregistrati in judet, care detin cota si sunt activi, vor fi supusi verificarilor. Producatorii gasiti in neregula, care cu buna stiinta nu au respectat conditiile impuse de autoritati, risc sa piarda cota oferita de stat.

Conform  Agentie de Plati si Interventie pentru Agricultura, luna aceasta inspectorii vor verifica modul de tinere a evidentei si de completare a caietul fermierului. Responsabilii institutiei spun ca producatorilor li s-a alocat o cota de vinzari directe, in baza caietului controlandu-se respectarea cantitatii de lapte livrata. Potrivit reglementarilor in vigoare, taranii nu pot iesi pe piata decat cu cantitatea de lapte adjudecata prin cota declarata.

Mai mult, reprezentantii Apia vor verifica si efectivul de vaci existent in exploatatia producatorului, dar vor controla si existenta caietului fermierului si veridicitatea datelor completate de detinatori.

Datele cumulate cu privire la cantitatile vandute in anul de cota din caietul fermierului trebuie sa coincida cu declaratia anuala de cota. Caietul fermierului se completeaza zilnic si va fi pus la dispozitia organului autorizat pentru control, fiind pastrat minimum trei ani de la sfarsitul anului de cota pentru care a fost intocmit.

Reprezentantii Apia sustin ca in cazul in care vor fi descoperiti fermieri care fara rea-vointa nu au respectat intocmai cernitele institutiei vor beneficia de ajutorul specialistilor. Insa, daca vor depistate probleme grave fermierii vor  fi trasi la raspundere si vor risca sa ramana fara cota de lapte primita.

 

 

Ilona Rotaru

Eugen Bănescu

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe