PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » CURSURI DE OLĂRIT LA SINAIA – VIDEO

CURSURI DE OLĂRIT LA SINAIA – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Iubitorii de frumos care sunt dornici să înceapă o călătorie în lumea ceramicii şi olăritului sunt asteptati in urmatoarele doua lunila Centrul Cultural “Carmen Sylva” din Sinaia. Copiii şi adulţii pot învaţa cum să modeleze lutul, să realizeze diferite obiecte de folosinţă sau decorative şi bijuterii.Cursul de olărit este predat de renumitul artist plastic,Ramona Stanca Vârtosu,care vrea astfel să-i introducă pe cei interesaţi în lumea magică a artei modelării în lut.
Pe planul dezvoltării personale,olăritul şi arta ceramicii îi ajută pe cei mici să depăşească tiparele competiţiilor practicate în sistemul de educaţie formală.Cursurile se adresează şi copiilor,iar participanţii la curs spun că au descoperit tehnicile de modelare specifice şi spaţiul creativităţii,care le dă libertatea de a-şi exprima emoţiile şi sentimentele.
Atelierele sunt destinate tuturor categoriilor de vârstă şi sunt structurate pe module,astfel încât la finalul cursului fiecare participant va putea realiza un obiect decorativ.Organizatorii spun că astfel,cursanţii vor pargurge o adevărată istorie a tehnicii olăritului, de la tehnica lutului prelucrat manual până la tehnica prelucrării cu roata olarului,dar şi tehnici mai moderne.
Reprezentanţii Centrului Cultural din Sinaia doresc să atragă cât mai mulţi participanţi la astfel de cursuri şi vor să-i implice şi pe turiştii care vor veni in această vară în staţiune.
Atelierele de ceramică şi olărit se vor desfăşura la Sinaia timp de două luni, persoanele interesate fiind asteptate cu interes la Centrul Cultural “Carmen Sylva”,iar gazdele garanteaza ca va fi o experienta de neuitat pentru iubitorii artei.

Mihai Eremia
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe