A ARUNCAT O PUNGĂ CU PUI DE PISICĂ ÎN STRADĂ

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

În imaginile suprinse de camera de supraveghere se vede cum femeia oprește mașina în dreptul unei proprietăți din Breaza, județul Prahova. Mai întâi se uită să nu fie văzută de nimeni, apoi caută o pungă, deschide portbagajul mașinii, aruncă pisica afară și apoi așează puii într-o pungă de cadouri. Lasă punga pe trotuar, unde cheamă și pisica și apoi se urcă în autoturism și pleacă nepăsătoare. După ce a văzut aceste imagini, proprietarul din zonă a mers să verifice.Omul a luat pisica și puii și i-a adăpostit. Apoi a făcut publice imaginile pentru a o identifica pe femeie și a o trage la răspundere. Filmulețul a strâns un val de comentarii de revoltă. Mai mult, o asociație pentru protecția animalelor a depus o plângere și a cerut sancționarea șoferiței. În România, abandonul animalelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 la 3000 de lei, potrivit legii.

LEGEA PRIVIND PROTECȚIA ANIMALELOR

Art. 7

Abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost și tratament medical.

(2) Contraventiile prevăzute la alin. (1) se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 de lei.

Imaginile au apărut pe un grup din care face parte și soțul femeii. Acesta a dat o replică tuturor celor care îi acuzau soția. Le-a spus că pisica nu este a lor, că a găsit ușa mașinii deschisă și a intrat în autoturism unde a fătat, iar soția lui a găsit-o acolo.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri