PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » A ȘAPTEA TRANȘĂ DE VACCIN

A ȘAPTEA TRANȘĂ DE VACCIN

de Andrei Oprescu
42 vizualizări

Cele 163.800 doze au ajuns luni pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. Potrivit Comitetului național de vaccinare, cele 163.800 doze Pfizer BioNTech vor fi împărțite astfel:

REPARTIȚIA DOZELOR DE VACCIN:

Centrul Național de Distribuție București: 81.900 doze;

Centrul Regional de Distribuție Brașov: 14.040 doze;

Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;

Centrul Regional de Distribuție Constanța: 22.230 doze;

Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;

Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;

Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 19.890 doze.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 8 februarie. Între timp, vor fi amânate la vaccinare cele 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea primei doze de vaccin. Este vorba despre pacienți cu boli cronice și angajați din categoriile considerate esențiale, care erau programați între 30 ianuarie și 11 februarie și vor fi reprogramați începând cu 16 februarie.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe