PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » A TREIA ȘANSĂ – VIDEO

A TREIA ȘANSĂ – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Nu s-au inscris la examen, au absentat cu miile de la probe, au picat pe capete bacalaureatul ani la rand, iar acum statul le acorda si a treia sansa. Intr-o ordonanta de urgenta care modifica Legea educatiei si care a fost publicată deja in Monitorul Oficial, este prevazuta posibilitatea absolventilor de liceu de a-si incerca norocul la o sesiune specială, care ar putea fi organizata in februarie-martie, tot pentru ei urmand sa fie organizate si meditatii platite de stat.
Dupa dezastrul din ultimii ani de la examenul maturitatii, cand candidatii au picat pe capete, autoritatile sunt dispuse sa mai acorde o sansa, a treia, absolventilor de liceu. Mai mult decat atat, tot statul ar urma sa le plateasca si orele suplimentare pentru pregatire ca sa nu mai rateze si de aceasta data bacalaureatul. Asta in conditiile in care pana acum toti elevii de clasa a XII-a au beneficiat de meditatii gratuite, cu profesorii de la clasa, la care nu s-au prezentat. Este si cazul elevilor de la Liceul Voievodul Mircea din Targoviste. Spre finalul anului scolar, conducerea unitatii a recunoscut ca meditatiile gratuite sunt interesante doar pentru unii dintre liceeni.
„În situaţia în care absolvenţii studiilor liceale nu au susţinut, nu au promovat examenul naţional de bacalaureat, aceştia pot beneficia de cursuri de pregătire pentru examenul de bacalaureat, organizate la nivelul unităţilor de învăţământ liceal, precum şi la nivelul instituţiilor de învăţământ superior acreditate. Fiecare absolvent poate beneficia o singură dată de finanţare pentru a participa la cursurile de pregătire pentru examenul de bacalaureat. Cursurile de pregătire în vederea promovării examenului naţional de bacalaureat, aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale, se desfăşoară potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale”.
Se arata in document. Potrivit statisticilor Ministerului Educaţiei, în intervalul 2010 -2013, circa 209.000 de candidaţi nu au promovat bacalaureatul. Aceştia vor putea susţine, în sesiunea specială, numai proba sau probele nepromovate. Ei vor face meditaţii numai la proba sau probele pe care le au de susţinut la bacalaureat. Oficialii Ministerului spun că meditaţiile ar putea începe în octombrie şi ar dura până în ianuarie, iar sesiunea aspecială ar putea fi organizată în perioada februarie-martie.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe