PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ABSENȚELE ÎI LASĂ ȘI MAI SĂRACI – VIDEO

ABSENȚELE ÎI LASĂ ȘI MAI SĂRACI – VIDEO

de admin
9 vizualizări

Ca sunt familii care traiesc la limita supravietuirii nu mai surprinde pe nimeni, ca cel mai mult au de suferit copiii din cauza saraciei este o realitate crunta. Foarte multi parinti nu isi mai trimit copiii la scoala din cauza lipsei banilor, fara sa constientizeze insa ca acest lucru le taie drastic din venituri. Peste 350 de beneficiari din judetul Dambovita au ramas fara alocatie de sustinere familiala din cauza absentelor scolare acumulate de copii in primul semestru. Pentru multi dintre acestia alocatia reprezenta un real sprijin pentru a le pune copiiilor ceva pe masa, in lipsa ei, saracia se adanceste si mai tare.

Pentru ca nu au cu ce sa ii imbrace, sa ii incalte si ce sa le puna in ghiozdan la scoala, multi parinti renunta sa isi mai trimita copiii sa invete carte. Acest lucru nu doar ca ii priveaza pe cei mici de educatie si le rapeste sansa la un viitor mai bun, dar ii lasa si pe parinti fara venituri. Statul le taie elevilor ajutorul oferit in cazul in care acumuleaza prea multe absente in catalog. Dupa primul semestru al anului scolar 2013-2014 sute de familii numai din judetul Dambovita au ramas fara acest sprijin sau alocatiile le-au fost diminuate din cauza absenteismului. Alte cateva sute de beneficiari vor primi alocatie diminuata.

In cazul familiilor care au doi copii si acestia au acumulat un numar prea mare de absente dimunuarea alocatiei poate ajunge si pana la 70%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe