PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ACELAȘI DEZASTRU

ACELAȘI DEZASTRU

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Vara trecuta, MDI TV v-a aratat cum autoritatile din Dambovita sarbatoreau Ziua mediului, punandu-i pe elevi sa imparta fluturasi, in timp ce in apropierea Targovistei, erau adevarate bombe ecologice. La Podul Teis se formasera munti de deseuri! Pusi in fata unei asemenea realitati triste, pe care nu au mai putut sa o nege, responsabilii cu protejarea mediului au promis ca vor actiona de urgenta pentru stoparea poluarii din aceasta zona si ii vor sanctiona pe cei care se fac vinovati de acest dezastru. Care este situatia acum, aflati in minutele urmatoare.

Tonele de moloz si deseuri menajere sunt aduse si acum in zona Podului Teis, in acelasi ritm galopant. In ciuda promisiunilor vechii conduceri a Garzii de Mediu Dambovita, situatia ramane la fel de grava. Si acum este un panou care ii avertizeaza pe cei care vor sa arunce aici materialele ramase din constructii sau gunoaie ca pot  primi amenzi usturatoare, dar in zadar. Oamenii continua sa isi bata joc de natura. Malului raului Ialomita, din zona Teis, este invadat in continuare de gunoaie si moloz. Sanctiunile cu care amenintau reprezentantii Garzii de Mediu Dambovita se pare ca nu au speriat pe nimeni. S-a incercat saparea unui sant, astfel incat autovehiculele sa nu mai poata cara aici molozul. Nicio problema, acum deseurile se arunca direct in sant. Din cand in cand, apare un buldoexcavator care nivealeaza muntii de moloz. Gunoaiele sunt ingropate, parca pentru a face rost altora.

Din pacate, constatam ca si de aceasta data, responsabilii cu protectia mediului sunt depasiti de situatie. Dupa opt luni, de cand MDI TV a sesizat acest dezastru, nimeni nu i-a putut pune capat, nici macar cei care sunt platiti pentru asta. Noua conducerea a Garzii de Mediu Dambovita prefera sa pastreze in continuare o tacere suspecta.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe