PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ACUZAȚII GRAVE LA C.O.S. TÂRGOVIȘTE

ACUZAȚII GRAVE LA C.O.S. TÂRGOVIȘTE

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Situatie tot mai tensionata la Combinatul de Oteluri Speciale din Targoviste! Angajatii sunt amenintati ca isi vor pierde locurile de munca, daca nu vor renunta la unele drepturi salariale. Cel putin asta sustin sindicalistii, care vorbesc despre un abuz facut de administratia rusa. Potrivit acestora, multi salariati renunta la banii care li se cuvin, de frica sa nu fie dati afara. In ceea ce priveste salariile compensatorii, angajatii concediati mai au de asteptat. Instanta de judecata va hotari daca patronatul rus este obligat sa le achite aceste drepturi.

Noul scandal de la Combinatul de Oteluri Speciale din Targoviste a pornit de la o majorare salariala de 5%, de care angajatii trebuiau sa beneficieze inca din anul 2007. Numai ca, sustin sindicalistii, majorarea s-a aplicat unui salariu de baza mai mic decat cel real. Sindicalistii au chemat societatea in instanta. Procesul a durat insa, iar multi dintre angajati au fost intre timp dati afara de la combinat ori s-au pensionat. Sindicalistii sustin ca in prezent, administratia rusa face presiuni asupra angajatilor sa renunte la proces si la banii pe care ar trebui sa ii mai primeasca. Oamenilor li s-ar fi distribuit o cerere de renuntare, pe care ar trebui sa o completeze, daca vor sa isi pastreze locul de munca, declara reprezentantii Sindicatului Metalurgistul.

Vestile nu sunt deloc bune nici in ceea ce priveste salariile compensatorii pe care ar trebui sa le primeasca angajatii concediati de la Combinatul de Oteluri Speciale. Patronatul rus a atacat in instanta decizia Agentiei Judetene de Ocupare, care a stabilit ca banii nu pot fi acordati fostilor metalurgisti din Fondul de Garantare. Procesul insa va dura cateva luni, timp in care oamenii nu vor vedea niciun ban.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe