PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ADIO AUTOSTRAZI! – VIDEO

ADIO AUTOSTRAZI! – VIDEO

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Statul roman incaseaza mai putin, dupa majorarea accizei la carburant

Controversata majorare a accizei la carburanti, intrata in vigoare la 1 aprilie, are deja efecte. Din pacate nu sunt exact cele preconizate de Guvern, ba chiar din contra. Incasarile mai mari la buget au fost de fapt… mai mici. In plus, cum banii din acciza erau planificati pentru constructia de autostrazi se pare ca vom ramane in continuare doar cu cele existente.

Vestea este cu mult mai proasta decat anticipase oricine. Nu numai ca au scazut incasarile la bugetul de stat, pentru ca romanii nu mai cumpara carburant la nivelul de dinainte de majorare, dar transportatorii au inceput sa cumpere de la vecinii Romaniei unde motorina, in special, este mai ieftina. Potrivit datelor furnizate de INS:

Aprilie 2014- Martie 2014 = -18,7%

Aprilie 2014- Aprilie 2013= -6,2%

Asadar bani mai putini incasati la bugetul de stat intr-o luna in care datrorita sarbatorilor pascale consumul ar fi trebuit sa creasca. Conform Uniunii nationale a Transportatorilor dupa centralizarea datelor din luna mai va reiesi o scadere si mai accentuata. In acest fel banii preconizati a fi folositi pentru autostrazi nu vor fi disponibili. Actualul ministru al transporturilor declara.

„Tronsonul Targu Mures-Targu Neamt costa foarte mult si este si foarte dificil de facut, pentru ca este prin munte.Am propus premierului si vom analiza in guvern ca finantarea sa fie asigurata din acciza introdusa la 1 aprilie. Din acciza se ajunge la incasari anuale de 500 de milioane de euro „

 Cu alte ocazii fiind aminitite si tronsoanele Paşcani-Suceava-Siret, Craiova-Calafat, Bucureşti-Giurgiu şi 93 de kilometri din Autostrada Transilvania, ce ar fi urmat a fi finantate tot din banii de acciza.

Redactor: Horia Marin

 

https://www.youtube.com/watch?v=cO5gSjdLcmQ

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe