PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ADMINISTRAŢIA LOCALĂ AR TREBUI SĂ REZOLVE PROBLEMA ISLAZULUI

ADMINISTRAŢIA LOCALĂ AR TREBUI SĂ REZOLVE PROBLEMA ISLAZULUI

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Controlul în teren al reprezentanţilor APIA la islazul comunal din comuna Vişineşti, judeţul Dâmboviţa, se va face doar când sesizarea va fi completă, iar administraţia locală ar trebui să intervină pentru rezolvarea problemei. Sunt poziţiile specialiştilor de la APIA şi de la Direcţia Agricolă, în urma acuzaţiilor repetate făcute de cetăţeni, după ce islazul comunal a fost dat spre închiriere unei asociaţii a crescătorilor de animale din zonă.
Supărarea oamenilor este generată de faptul că, spun ei, asociaţia crescătorilor de animale, care s-a format în zonă şi care are islazul închiriat de la primărie prin contract, nu îngrijeşte păşunea aşa cum ar trebui. Cetăţeanul a făcut sesizare la APIA şi aşteaptă ca specialiştii să vină în control.
Mai mult decât atât, specialiştii spun că în această problemă ar trebui să se implice administraţia locală, care este proprietar pe această păşune. Legea 44/2018 îi permite edilului şef să se implice în acest caz.
Localnicul care a făcut sesizarea la APIA, susţine şi că imaginile filmate cu drona, realizate de edilul şef şi puse la dispoziţia jurnaliştilor, nu ar fi fost filmate deasupra islazului comunal, ci deasupra livezilor oamenilor, care sunt îngrijite corespunzător.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe